Važna poruka pred početak školske godine: Savjeti za roditelje koji se ne smiju zanemariti

3
Radiosarajevo.ba
Važna poruka pred početak školske godine: Savjeti za roditelje koji se ne smiju zanemariti
Foto: Facebook / Ilustracija

Osnovna škola "Harmani I" na svom Facebook profilu uputila je važan apel svim roditeljima uoči početka školske godine, tražeći njihovu pomoć u promicanju empatije i tolerancije među djecom.

Škola je pozvala roditelje da provedu pet minuta razgovarajući sa svojom djecom o važnosti prihvaćanja i poštovanja različitosti. U svom postu, škola naglašava da je ključno objasniti djeci da nikada ne smiju ismijavati nekoga zbog njihove visine, težine, boje kože, kućnog života ili interesa.

"Objasnite im da nema ništa loše u tome da svaki dan nose iste cipele," poručuju iz škole.

Pariz 2024 | Nakon Imane Khelif i druga sporna bokserka prošla u finale Olimpijskih igara

Pariz 2024 | Nakon Imane Khelif i druga sporna bokserka prošla u finale Olimpijskih igara

"Naučite ih da korišteni ruksak nosi iste snove kao i novi. Objasnite im da zadirkivanje boli i da škola služi za učenje, a ne za takmičenje ili širenje negativnosti." Škola ističe da je važno da djeca budu ljubazna prema svojim vršnjacima, jer neka djeca možda ne odlaze kući u obitelji koje ih vole. "Sve počinje kod kuće!" ističu iz OŠ "Harmani I".

Ovaj apel je upućen kako bi se osiguralo da školska sredina bude mjesto gdje se svi učenici osjećaju prihvaćeno i podržano, te kako bi se smanjila mogućnost nasilja i negativnog ponašanja među djecom.

Škola uskoro počinje i želim vas zamoliti za uslugu... Sjedite sa svojim djetetom na 5 minuta i objasnite da nikad nema...

Posted by JU OŠ "Harmani I" on Tuesday, August 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije