Bravo, naši srednjoškolci: Željko Komšić ugostio zlatne pobjednike STEM Olimpijade u znanosti

5
Radiosarajevo.ba
Bravo, naši srednjoškolci: Željko Komšić ugostio zlatne pobjednike STEM Olimpijade u znanosti
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić primio srednjoškolce, zlatne pobjednike STEM Olimpijade u znanosti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željo Komšić primio je danas, 19. jula srednjoškolce, zlatne pobjednike STEM Olimpijade u nauci, koja je održana od 10. do 16. 7. 2024. godine u Hagu u Nizozemskoj

Učenici i vođa grupe profesor Admir Đogić upoznali su člana Predsjedništva BiH Komšića s pripremama i aktivnostima koje su prethodile kvalifikacionim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i  međunarodnim kvalifikacijama.

Uz veliko zalaganje, trud i upornost deset učenika - Nejra Skenderi, Maximilian Aaron Jelačić, Annur Mešić, Amna Zukanović, Samel Ribić, Aisa Jusić, Tarik Dacić, Ema Čuhara, Eszter Ristić i Farah Podžo, iz sarajevskih škola Treće gimnazije, Prve bošnjačke gimnazije, Druge gimnazije, Katoličkog školskog centra i Richmond Park ISS Sarajevo  uspjeli su da se kvalificiraju na Grand finale STEM Olimpijade znanja i naprave nezapamćen uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

Pedofil i nasilnik: Optužen da je godinama silovao dijete i maltretirao izvanbračnu suprugu

Pedofil i nasilnik: Optužen da je godinama silovao dijete i maltretirao izvanbračnu suprugu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je ponos i zadovoljstvo što je deset srednjoškolki i srednjoškolaca osvojilo devet zlatnih medalja, jednu srebrnu i jednu bronzanu, što je izuzetan uspjeh.

Član Predsjedništva BiH Komšić je ukazao na veliki rezultat koji su postigli na takmičenju i predstavljanju svoje zemlje na hvale vrijedan način, te poručio da se nastave baviti naukom, ne odustaju od svoje želje za znanjem i budu sigurni u sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije