Zagrljaji solidarnosti u Barceloni

Anadolija
Zagrljaji solidarnosti u Barceloni
U Barceloni je, nakon terorističkog napada, upriličeno okupljanje na kojem su se građani grlili kako bi iskazali solidarnost.

Dvojica prijatelja Paco i Gino su na šetalištu La Rambla organizirali okupljanje pod nazivom "Zagrljaj".

Paco i Gino su nosili transparente na kojima je pisalo "Zagrljaj solidarnosti" i "Bori se ljubavlju protiv mržnje i straha".

Ljudi koji su se našli na tom mjestu su tom prilikom grlili jedni druge u znak solidarnosti i širenja ljubavi i povjerenja.

Podsjetimo, teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovornost za napad u Barceloni. Najmanje 13 osoba je poginulo, a oko 100 je povrijeđeno kada se u šetalištu Las Ramblas u centru Barcelone kombi zaletio u pješake.

U Cambrilsu, policija je ubila pet osoba koje su nosile lažne bombaške pojaseve i koje su automobilom uletjele u grupu turista i lokalnih stanovnika.

U tom incidentu je povrijeđeno šest ljudi, među kojima i jedan policajac. Jedna žena je od zadobijenih povreda danas preminula, tako da je ukupan broj žrtava jučerašnjih napada 14.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije