Barcelona pred utakmicu s Betisom odaje počast žrtvama terorističkog napada

AA
Barcelona pred utakmicu s Betisom odaje počast žrtvama terorističkog napada
Fudbalski klub Barcelona objavio je da će u nedjelju uoči utakmice prvog kola španske La Lige protiv Real Betisa minutom šutnje odati počast žrtvama jučerašnjeg terorističkog napada u kojem je ubijeno 13 ljudi, a oko 100 povrijeđeno.

Osim toga fudbaleri Barcelone, ali i Betisa nosiće crnu traku oko ruke, a zastave na svim klupskim objektima biće spuštene na pola koplja.

Teroristički napad, za koji je odgovornost preuzela tetoristička grupa IS, dogodio se u četvrtak popodne, kada se napadač kombijem zabio u pješake na šetalištu Las Ramblas, koje se nalazi u poznatom turističkom dijelu Barcelone.

“Barcelona želi da izrazi svoju duboku žalost i potpuno gnušanje prema terorističkom napadu, koji je pogodio srce našeg grada. Klub želi poslati iskazati podršku i saučešće žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima, kao i građanima Barcelone i njenim posjetiocima“, kaže se između ostalog u saopćenju koje je objavila Barcelona.

Mnogi fudbaleri odali su počast žrtvama napada na Las Ramblasu, među kojima i najveća Barcelonina zvijezda Lionel Messi, te njegovi saigrači Gerrard Pique i Luis Suarez, ali i zvijezde najvećeg rivala Real Madrida Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije