Barcelona: Hiljade osoba se okupile da odaju počast žrtvama napada

AA
Barcelona: Hiljade osoba se okupile da odaju počast žrtvama napada
Hiljade osoba, među kojima su bili i španski kralj Felipe VI, premijer Mariano Rajoy i katalonski regionalni predsjednik Carles Puigdemont, okupile su se kako bi minutom šutnje odale počast žrtvama jučerašnjih napada u Barceloni.

Kralj Felipe VI, Rajoy i Puigdemont stali su ispred okupljene mase na Placa de Cataluyna, tokom minute šutnje. Nakon toga je uslijedio aplauz, a potom su se iz gomile čuli uzvici: “Ne bojimo se, ne bojimo se“.

Minuta šutnje održanja je u neposrednoj blizini mjesta na kojem je vozač kombija započeo smrtonosni napad na pješake.  

Teroristička organizacija IS preuzela je odgovornost za napad u Barceloni. Najmanje 13 osoba je poginulo, a oko 100 je povrijeđeno kada se u šetalištu Las Ramblas u centru Barcelone kombi zaletio u pješake.

U Cambrilsu, policija je ubila pet osoba koje su nosile lažne bombaške pojaseve i koje su automobilom uletjele u grupu turista i lokalnih stanovnika. U tom incidentu je povrijeđeno šest ljudi, među kojima i jedan policajac. Jedna žena je od zadobivenih povreda danas preminula, tako da je ukupan broj žrtava jučerašnjih napada 14.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije