Drugi napad u Španiji: Ubijeno pet napadača u Cambrilsu

Radiosarajevo.ba
Drugi napad u Španiji: Ubijeno pet napadača u Cambrilsu
EPA / Cambrils
Nakon terorističkog napada koji se dogodio sinoć u Barceloni, kada je poginulo 13, a povrijeđeno preko stotinu osoba, desio se još jedan u regiji Katalonije, potvrdila je policija.

U ranim satima 18. augusta, pet naoružanih napadača je ubijeno kada su pokušali da uđu u turističko područje u malom gradiću Cambrilsu, 120 kilometara južno od Barcelone, javlja CNN.

Policija još uvijek nije iznijela detalje o ovom napadu, no poznato je da je povrijeđeno šest civila, i jedan policajac. Prema navodima Guardiana, napadači su automobilom Audi A3 uletjeli i u grupu ljudi, a policija je zaustavila daljnji napad. 

Postoje izvještaji kako su napadači bili opasani samoubilačkim prslucima. Iako ti navodi nisu potvrđeni, policija jeste poslala ekspertne timove za uklanjanje mogućih eksplozivnih sredstava.

Nedugo nakon što se dogodio prvi teroristički napad u Barceloni, španska policija je uhapsila jednog osumnjičenog. Prema informacijama do kojih je došla RTVE zahvaljujući policijskim izvorima, drugi napadač je ubijen. Naknadno je saopćeno da se desilo i drugo hapšenje.

Španski pasoš muškarca marokanskog porijekla bio je ostavljen na mjestu događaja, navodi TV3 iz Barcelone.

Ministar za unutrašnje poslove Katalonije Joaquim Forn potvrdio je da je u terorističkom napadu u centru Barcelone poginulo 13 osoba, a više od 50 ih je povrijeđeno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije