Najava iz Bijele kuće / Za putnike koji su potpuno vakcinisani SAD otvara granice

21. 09. 2021. u 10:45:00 Fena

Shares: 0

Sjedinjene Američke Države odlučile su ublažiti ograničenja putovanja uvedena zbog pandemije koronavirusa, ponovo se otvarajući putnicima iz Velike Britanije, EU i drugih zemalja, javlja Sky News.

Od novembra će stranim putnicima biti dopušteno putovati u SAD ako su potpuno cijepljeni, te podvrgnuti testiranju i praćenju kontakata.

SAD od početka prošle godine primjenjuju stroga ograničenja putovanja. Ovaj potez dolazi kao odgovor na brojne zahtjeve europskih saveznika i znači da se porodice i prijatelji, koji su bil razdvojeni i više od godinu i po dana ograničenjima putovanja, sada ponovo mogu vidjeti.

"Ovo je sretan dan - New York, evo me, dolazim!", rekao je francuski preduzetnik Stephane Le Breton agenciji Associated Press i dodao da se veoma raduje putovanju u New York koje je zbog ograničenja bilo obustavljeno.

Koordinator Bijele kuće za COVID-19 Jeff Zients najavio je u ponedjeljak nova pravila, rekavši da se odnose na pojedince, a ne na pristupe pojedinačnim zemljama, što će značiti da ćemo imati snažniji sistem provjere."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA