Velike racije širom Njemačke: Više od 500 policajaca na nogama, poznat i razlog

8
Radiosarajevo.ba
Velike racije širom Njemačke: Više od 500 policajaca na nogama, poznat i razlog
Foto: Bild.de / Racije širom Njemačke

Više od 500 policajaca i istražitelja Državne sigurnosti upali su danas u 6 sati ujutro u 58 zgrada širom Njemačke. 

Najveća intervencija bila je u Hamburgu, gdje je više od 200 policajaca pretražilo ukupno 32 objekta. Među njima su Islamski centar Hamburg (IZH), udruženje 'Islamska akademija Njemačka' i 'Udruženje za podršku iransko-islamskoj džamiji u Hamburgu'.

Ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser rekla je da se IZH već dugo prati od strane Saveznog ureda za zaštitu ustava i kvalificira kao islamističko.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Islamski centar Hamburg sumnjiči se da se suprotstavlja ustavnom poretku Njemačke. Zbog toga je planirana zabrana iranskih financiranih udruženja. Palestinska grupa Hamas također se financira iz Irana, piše njemački Bild

Policajci su također upali u udruženje 'Salman Farsi džamija' u Donjoj Saksoniji, udruženje 'Islamska zajednica Bayern' u Münchenu te udruženje 'Islamska zajednica šiitskih zajednica Njemačke' u Berlinu. Pretrage se trenutno provode ne samo u Hamburgu, Donjoj Saksoniji, Bavarskoj i Berlinu, već i u Hesenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Baden-Württembergu.

[twitter]https://twitter.com/ISefati/status/1725059808770839001[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije