Zastupnici iz RS pisali američkim političarima: 'U BiH se skupljaju radikalni islamisti'

27
Radiosarajevo.ba
Zastupnici iz RS pisali američkim političarima: 'U BiH se skupljaju radikalni islamisti'
Foto: EPA / Američki Kongres

Grupa zastupnika iz koji dolaze iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS poslala je pismo zastupnicima iz Predstavničkog doma i Senata Kongresa SAD-a. 

U ovom pismu se navodi kako u Bosni i Hercegovini, specifično u Federaciji BiH, postoji veliki broj 'spavača terorista' (engl. sleeper cells), odnosno radikalnih islamista. 

Kako navode u svom pismu upućenom Kongresu SAD-a, BiH je već dugo utočište radikalnih islamista i nacionalističke politike najvećih bošnjačkih stranaka potvrđuju namjeru da BiH vladaju bez Srba i Hrvata.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Osim u Kongres SAD-a, pismo je proslijeđeno i zastupnicima u Europskom parlamentu

Potpisali su ga Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, Sanja Vulić, Čedomir Јovanović i Sredoje Nović. Naravno, treba istaći da se na američkoj crnoj listi sankcionisanih osoba od 2018. godine nalazi Nikola Špirić, kao i drugi funkcioneri koji dolaze iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, poput Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Nenada Stevandića, između ostalih. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije