Užas u Teksasu: Djevojčica (12) upucala oca pa sebe nakon dogovora s drugaricom

1
Radiosarajevo.ba
Užas u Teksasu: Djevojčica (12) upucala oca pa sebe nakon dogovora s drugaricom
Foto: NBC / Zločin uznemirio stanovnike Teksasa

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Teksasa optužena je da je upucala svog oca, a potom i sebe kao dio "plana za ubistvo" koji je napravila s drugim djetetom, a koji je uključivao ubijanje njihovih obitelji, saopćio je Ured šerifa okruga Parker.

Pucnjava se dogodila oko 23.30 sati. prošlog utorka navečer u kući u Weatherfordu, u sjeverozapadnom okrugu Parker, saopćio je šerifov ured.

Šerifovi zamjenici pozvani su na mjesto događaja gdje su pronašli 12-godišnju djevojčicu kako leži na ulici s nečim što je izgledalo kao prostrijelna rana na glavi i pištoljem ispod nje, priopćio je šerifov ured.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Djevojčin 38-godišnji otac pronađen je u obiteljskoj kući s prostrijelnom ranom u abdomenu, rekle su vlasti.

Obje su žrtve prebačene u lokalne bolnice, a njihovo stanje danas nije bilo poznato.

"Šerifovi istražitelji rekli su da se vjeruje da je maloljetnica upucala svog oca, pobjegla s mjesta zločina i kasnije ustrijelila sebe", navodi se u priopćenju.

Tokom istrage, vlasti su otkrile da je 12-ogodišnjakinja "nekoliko sedmica planirala ubiti svoju obitelj i kućne ljubimce te da je bila u kontaktu s drugom maloljetnicom iz Lufkina, također u Teksasu, u vezi s planiranjem ubistva.

Djevojčica u Lufkinu, čija dob nije objavljena, također je planirala ubiti svog oca, ali nije ispunila plan, rekle su vlasti.

Par je planirao da se 12-ogodišnjakinja odveze do Lufkina, pokupi drugu djevojčicu i "zajedno pobjegnu u Georgiju". Nije jasno kako su se dvije djevojčice upoznale.

Djevojčica iz Lufkina optužena je za zločinačko udruživanje u planiranju zavjere za ubojstvo, navodi se u priopćenju. Još nije poznato dali su protiv ozlijeđene 12-ogodišnje djevojčice podignute optužnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije