Bijela kuća: Smrti migranata u Teksasu slamaju srce

0
Radiosarajevo.ba
Bijela kuća: Smrti migranata u Teksasu slamaju srce
Foto: EPA-EFE / Smrt najmanje 50 migranata

Bijela kuća je smrt najmanje 50 migranata u prikolici kamiona u Teksasu proglasila "apsolutno užasnom" dodajući da takva tragedija "slama srca", prenosi BBC.

"Naše molitve su s onima koji su tragično izgubili svoje živote i svoje voljene, kao i s onima koji se i dalje bore za život. Zahvalni smo i na brzom radu federalnih, saveznih i lokalnih službi", rekla je portparol Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Napala je kritičare predsjednika Joea Bidena koji su za ovu tragediju pokušali okriviti njegovu vladu, optužujući je za blagu imigracijsku politiku.

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

"Činjenica jest da je granica zatvorena", rekla je Jean-Pierre.

Republikanci redom krive Bidena za smrti u Teksasu.

"Ove smrti su na njegovu dušu", kazao je guverner te savezne države Greg Abbott govoreći o "smrtonosnim politikama otvorenih granica".

Ova tragedija dogodila se tokom posebno visokih temperatura u San Antoniju i širom Teksasa.

U ponedjeljak su temperature ondje iznosile 39,4 stepena, a San Antonio nekoliko dana obara rekorde s temperaturama višim od 37,8 stepeni.

U prikolici kamiona u kojem su migranti izgubili živote nije bilo vode ni klimatizacije, a cijela prostorija nije imala prozor. Radi se o jednom od dosad najsmrtonosnijih incidenata u krijumčarenju ljudi duž američko-meksičke granice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije