Ukrajinska vojska prolazi intenzivnu obuku na zapadu zemlje

0
AA
Ukrajinska vojska prolazi intenzivnu obuku na zapadu zemlje
Foto: AA / Vježba ukrajinske vojske

Ukrajinski vojnici koji se bore na frontu protiv ruske agresije istovremeno prolaze obuku za različite vrste oružja.

U Ukrajini, gdje sukobi između dviju vojski traju već duže od godinu dana, pripadnici ukrajinskih oružanih snaga, koji se nalaze na frontu, pokušavaju povećati svoje borbene vještine prolazeći obuku kada nisu na prvoj liniji.

Budući da se u višemjesečnim sukobima između ruske i ukrajinske vojske u ukrajinskim regijama poput Donjecka, Harkova, Luhanksa, Hersona i Zaporožja koristilo različito naoružanje, ukrajinski vojnici prolaze obuke za korištenje svih vrsta oružja.

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Od velike je važnosti da se vojno osoblje obučava s ovakvom ratnom opremom kako bi se naviknulo na korištenje različitog naoružanja koje se kupuje ili šalje kao pomoć iz savezničkih zemalja.

Ekipa Anadolije je, uz posebno dopuštenje Oružanih snaga Ukrajine, pratila program ratne obuke koji je organiziran za ukrajinske vojnike u regiji Zaporožje.

Tokom obuke, u kojoj su učestvovale i osobe koje su zbog rata dobrovoljno pristupile vojsci, prikazane su aktivnosti gađanja iz domaćeg i stranog oružja.

Obuka je održana na širokom području u blizini zaporoškog fronta, a gađalo se iz više vrsta naoružanja poput oklopnih vozila, protivavionskih topova, mitraljeza, minobacača i protivoklopnih sredstava.

Tokom obuke aktivno su korištene i jurišne i izviđačke bespilotne letjelice, a na strelištu su održane i vježbe snajperista.

Odbijajući simulirani napad neprijatelja tokom vježbe, ukrajinski vojnici otvorili su intenzivnu vatru na položaje "neprijatelja" uz podršku kopnene oklopne tehnike i bespilotnih letjelica iz zraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije