Uhapšena dva tinejdžera zbog pripreme masovnog ubistva

Radiosarajevo.ba
Uhapšena dva tinejdžera zbog pripreme masovnog ubistva
Foto: Denj / Ilustracija

Dva su tinejdžera uhapšena u ruskom gradu Saratov zbog sumnje da su planirali napad na obrazovnu ustanovu, saopćila je ruska Federalna služba sigurnosti.

Kako su utvrdili iz ove službe, oba maloljetnika su ruski državljani rođeni 2005. godine, koji su preko društvenih mreža propagirali ideologiju masovnih ubistava.

Pripadnici Federalne službe sigurnosti su ih uhapsili prostoru napuštenog skloništa gdje su skrivali lovačku pušku, prenosi Sputnjik.

Pronađena i puška - undefined

Foto: Screenshot: Pronađena i puška

„Utvrđeno je da su pri napadu, osim vatrenog oružja, planirali koristiti domaće eksplozivne smjese koje su pripremili prema uputstvima sa interneta“, dodaje se u saopćenju.

Istražni komitet Saratovske oblasti pokrenuo je krivični postupak protiv grupe osoba zbog pripreme ubistva više ljudi prema prethodnoj zavjeri.

Ranije je Federalna služba sigurnosti saopćila da su u Kerču spriječili pripremu dva teroristička akta na obrazovne ustanove i da su zbog toga također uhapšena dva tinejdžera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije