Učiteljica zatrudnjela s učenikom: Čeka je zatvorska kazna

Radiosarajevo.ba
Učiteljica zatrudnjela s učenikom: Čeka je zatvorska kazna
Nastavnica engleskog jezika Alexandrija Vera u jednoj osnovnoj školi u Texasu priznala je da je bila u seksualnoj vezi sa svojim trinaestogodišnjim učenikom.

Ona tvrdi da su bili zaljubljeni jedno u drugo i da su imali podršku njegovih roditelja. Ipak, učiteljicu očekuje suđenje za zlostavljanje i potencijalna kazna.

Alexandrija Vera (24) punih devet mjeseci održavala je gotovo svakodnevne seksualne odnose sa svojim učenikom. Istraga je počela početkom godine, nakon anonimne dojave direktoru škole.

Vera je uhapšena u junu, a na saslušanju policiji je priznala vezu sa svojim učenikom i rekla da su se zaljubili jedno u drugo nakon dopisivanja na Instagramu.
 
Navodno, upoznali su se tokom ljetne škole, a zbližili naredne školske godine, prenosi Wset.
 
Priznala je da je abortirala u februaru nakon što ju je Služba za zaštitu djece prvi put ispitivala po prijavi direktora.
 
Vera je inače samohrana majka i već ima četverogodišnje dijete.
 
Pred sudom je izjavila da to nije bila seksualna veza, već ljubav, a istražitelji su utvrdili da je tokom veze, svojim komšijama dječaka predstavljala kao brata.
 
Oni tvrde da je dječak često bio u njenom stanu i da nije bila rijetkost i da prespava.
 
Dječak, koji sada ima 14 godina, priznao je vezu. Trenutno se nalazi u hraniteljskoj porodici i tamo će, prema odluci suda, ostati od augusta sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije