Nastavnica pokušala prodati djevojčicu: Najvjerovatnije riječ o prodaji organa

Radiosarajevo.ba
Nastavnica pokušala prodati djevojčicu: Najvjerovatnije riječ o prodaji organa
Strava je zadesila Ukrajinu ovih dana, nakon što je policija saopćila da je uhapsila jednu nastavnicu koja je optužena da je pokušala da proda jednu djevojčicu.

Kako prenose Nezavisne novine, nastavnica je uhapšena pod optužbama da je pokušala prodati 13-godišnju djevojčicu, koja je živjela u internatu za siročad i djecu iz razorenih domova u regionu Harkov, i to za 10.000 dolara.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov slučaj je objavio na društvenoj mreži Facebook uz fotografije nastavnice i djevojčice. Avakov je naveo da je policija nadzirala uhapšenu nekoliko mjeseci. Prema njegovim navodima, kupac djevojčice sugerisao je da bi djevojčici bili izvađeni organi.

"Ona je uhvaćena na djelu dok je djevojčicu izvodila iz internata do kupaca od kojih je dobila novac", kaže Avakov.

Ukoliko bude proglašena krivom osumnjičena se suočava sa 12 godina zatvora. Ukrajinski mediji imenovali su osumnjičenu kao Galinu Kovalenko. Mediji navode da je ona predavala ukrajinski i ruski jezik te književnost te da ima više od 20 godina radnog staža u obrazovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije