U Portugalu počela nova potraga za Madeleine McCann: Zatvoreno područje umjetnog jezera

0
Radiosarajevo.ba
U Portugalu počela nova potraga za Madeleine McCann: Zatvoreno područje umjetnog jezera
Foto: EPA-EFE / Počela nova potraga za Madeleine McCann

Policija pretražuje područje u blizini rezervoara Arade nakon nedavne dojave o Madeleine McCann, koja je nestala 2007. godine, dok portugalski mediji navode kako se radi o mjestu na koje je često išao osumnjičeni za njen nestanak Christian Brueckner.

Prema navodima portugalskog portala Expresso, Brueckner je čak izjavio kako je tamo "njegov mali raj".

Prema saopćenju policije, koja je potvrdila da područje pretražuje zbog Madeleine McCann te da će se fokusirati na kopno, a ne na pretragu u vodi, očekuje se da će pretraga trajati par dana.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Mjesto pretrage nalazi se oko 50 kilometara od odmarališta u kojem je Maddie nestala, piše CNN Portugal i dodaje kako će sve nadgledati britanska i njemačka policija.

Policija podigla šatore

Portugalska policija je u ponedjeljak poslijepodne zatvorila područje umjetnog jezera gdje se nalazi i brana koju treba pretražiti. Plavi šatori podignuti su pored mjesta gdje će se idućih dana provesti istraga.

Velika potraga za Madeleine McCann: "Češljaju" se brana i jezero u Portugalu

Velika potraga za Madeleine McCann: "Češljaju" se brana i jezero u Portugalu

Madeleine McCann imala je tri godine kada je 3. maja 2007. nestala iz svoje spavaće sobe tokom porodičnog odmora u regiji Algarve, dok su njezini roditelji večerali s prijateljima u obližnjem ljetovalištu Praia da Luz.

Njemački tužitelji objavili su prošle godine da su optužili Bruecknera za silovanje i spolno zlostavljanje djece u Portugalu od 28. decembra 2000. do 11. novembra 2017. godine.

Brueckner, osuđeni zlostavljač djece i krijumčar droge, nalazi se u zatvoru u Njemačkoj jer je silovao 72-godišnju ženu u istom dijelu portugalske regije Algarve u kojoj je Madeleine nestala. Službeno je identifikovan kao sumnjivac u slučaju McCann prošle godine.

[twitter]https://twitter.com/ABC6/status/1660888296422092800[/twitter]

Njemačka policija objavila je u junu 2020. da se pretpostavlja da je Madeleine mrtva i da je Brueckner vjerojatno za to odgovoran. On to negira i nije optužen s tim u vezi.

Živio blizu odmarališta

Ali njemački državni advokat Wolters smatra ga glavnim osumnjičenim. On je u vrijeme nestanka djevojčice živio u blizini odmarališta.

Ovaj rezervoar u slučaju nestanka McCann već je djelomično pretražen 2008. godine. Tada je portugalski advokat Marcos Aragao Correia tražio da provjere područje kojim su plovili brodovi nakon što mu je navodno dojavljeno da je tijelo djevojčice tu bačeno.

Slučaj koji je potresao svijet: Da li je ova djevojka nestala Madeleine McCann?

Slučaj koji je potresao svijet: Da li je ova djevojka nestala Madeleine McCann?

Međutim, ronioci su pronašli kosti za koje je kasnije otkriveno da su životinjski ostaci, podsjetio je CNN Portugal.

Posljednja potraga u Portugalu u vezi s nestankom Maddie bila je 2014., kada je britanska policija dobila dopuštenje da pretraži šipražje u blizini mjesta gdje je nestala.

Njeni roditelji Kate i Gerry ovog su mjeseca obilježili i 20. rođendan svoje kćeri, obećavši da "nikada neće odustati" od potrage za njom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije