Slučaj koji je potresao svijet: Da li je ova djevojka nestala Madeleine McCann?

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj koji je potresao svijet: Da li je ova djevojka nestala Madeleine McCann?
Foto: Kolaž/Facebook / Madeleine McCann, Julia Wendell

Julia Wendell, Poljakinja koja misli da bi mogla biti Madeleine McCann, poslala je tri uzorka DNK na forenzičku analizu, kao i genetski test kako bi se utvrdilo njezino porijeklo.

Poljakinja koja misli da bi mogla biti Madeleine McCann navodno je predala uzorke DNK koji bi mogli dokazati je li upravo ona nestala djevojka, piše Daily Star.

Julia Wendell (21) trenutno živi u Kaliforniji nakon što je otišla iz svoje domovine zbog prijetnji smrću.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Postala je viralna na Instagramu nakon što je podijelila navodne "dokaze" koji pokazuju da je ona Madeleine, djevojka iz Leicestershirea koja je nestala tokom porodičnog odmora u Portugalu 2007. godine.

Julijine tvrdnje istražuje privatna detektivka i samozvani medij dr. Fia Johansson, koja je s njom u sigurnoj kući u Kaliforniji.

Govoreći za RadarOnline, dr. Johansson je rekla da je Julia poslala tri uzorka DNK na forenzičku analizu, kao i genetski test za utvrđivanje njezinog porijekla (nešto slično 23andMe).

Slučaj Madeleine McCann: 'Gotovo sam uvjerena da sam ja nestala djevojčica, spremna sam na DNK test'

Slučaj Madeleine McCann: 'Gotovo sam uvjerena da sam ja nestala djevojčica, spremna sam na DNK test'

"Ako rezultati pokažu da je Britanka ili iz tog područja, nastavit ćemo istragu o Madeleine McCann i razgovarati s detektivima u Portugalu", rekla je dr. Johansson.

"Sada imamo puno dokaza koji pokazuju da je Julia definitivno prodana u Poljskoj", dodala je.

Julijina porodica u Poljskoj demantirala je njezine tvrdnje. Prema riječima dr. Johansson, njezini mama i tata također su blokirali Julijin broj i odbijaju napraviti vlastiti DNK test.

Privatna detektivka i njezin tim bili su u Wroclawu (gradu u kojem je Julia navodno odrasla) gdje je rekla da nisu pronašli Julijine bolničke kartone za prvih pet godina njezina života, piše Net.hr.

Julia je tvrdila da se ne sjeća velikog dijela svog djetinjstva i da je roditelji ili braća i sestre nikada nisu tretirali kao dio porodice. Također je rekla da ju je zlostavljao njemački pedofil koji je nalikovao nekadašnjem osumnjičeniku za Madeleinein nestanak. Navodno je u kući starijeg rođaka pronašla porodičnu fotografiju tog čovjeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije