Velika potraga za Madeleine McCann: "Češljaju" se brana i jezero u Portugalu

0
Radiosarajevo.ba
Velika potraga za Madeleine McCann: "Češljaju" se brana i jezero u Portugalu
Foto: Twitter / Posljednja slika Madeleine McCann

Pojavio se novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann, djevojčice koja je nestala u odmralištu Praia da Luz 2007. godine.

Policija će pretražiti branu Arade i obližnje akumulacijsko jezero. Radi se o brani koja se nalazi 50 kilometara od mjesta gdje je djevojčica nestala.

Christiana Bruecknera (45) portugalski su tužitelji proglasili službenim osumnjičenim ili "arguidom" 2022. Pretragu brane je zatražila njemačka policija koja je otkrila da je ovo područje u trenutku nestanka djevojčice posjetio Brueckner.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Vijest o potrazi na ovom području prvi su objavili portugalski mediji, a njemačke vlasti nisu ništa službeno potvrdile, ali su dale do znanja da su medijske objave tačne, piše BBC.

Hans Christian Wolters, njemački državni tužitelj u Braunschweigu, rekao je za BBC da će se javnosti obratiti u utorak ujutro.

Brueckner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i negirao je bilo kakvu umiješanost.

Ali njemački državni advokat Wolters smatra ga glavnim osumnjičenim. On je u vrijeme nestanka djevojčice živio u blizini odmarališta. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Portugalska je policija u ponedjeljak poslijepodne zatvorila područje rezervoara gdje se nalazi brana koju treba pretražiti. Plavi šatori podignuti su pokraj mjesta gdje će se idućih dana provesti istraga.

Ovaj rezervoar u slučaju nestanka McCann već je pretražen djelomično 2008. godine. Tada je portugalski advokat Marcos Aragao Correia tražio da provjere područje kojim su plovili brodovi nakon što mu je navodno dojavljeno da je tijelo djevojčice tu bačeno.

Posljednja potraga u Portugalu u vezi s Madeleineinim nestankom bila je 2014., kada je britanska policija dobila dopuštenje da pretraži šipražje u blizini mjesta gdje je nestala.

Ranije ovog mjeseca Madeleinini roditelji Kate i Gerry održali su bdjenje povodom 16. godišnjice njezina nestanka. U maju su obilježili i 20. rođendan svoje kćeri, obećavši da "nikada neće odustati" od pronalaska svoje kćerke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije