Nastavlja se drama oko djevojke koja tvrdi da je Madeleine McCann: Angažovala je i detektiva

1
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se drama oko djevojke koja tvrdi da je Madeleine McCann: Angažovala je i detektiva
Foto: Kolaž/Facebook / Madeleine McCann, Julia Wendell

Drama oko Madeleine McCann se nastavlja. Julia Wendell, poznata kao Faustyna, i dalje vjeruje da je upravo ona nestala britanska djevojčica.

Ulaže sve napore ne bi li to dokazala, a navodno je zatražila i svoju medicinsku dokumentaciju od poljskog doktora za kojeg tvrdi da je drogirao dok je bila dijete. U međuvremenu je objavljeno i da će policija ove godine opet uložiti stotine hiljada funti sredstava u potragu.

Dok svi odbacuju njene tvrdnje jer je problematična, 21-godišnjakinja je i dalje uvjerena da je odvedena s odmora McCannovih u Portugalu 2007. godine. Njezin posljednji potez bio je zahtjev za medicinsku dokumentaciju od poljskog liječnika, a za pomoć u svojoj borbi zatražila je pomoć privatne istražiteljice, ali i vidovnjakinje.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Istražiteljica Fia Johansson je otkrila da traže medicinsku dokumentaciju, no unatoč tome što su angažirale i advokata, zahtjev je navodno odbijen.

"Sa sedam godina je počela uzimati 35 pilula. Dokumentaciju će nam morati dati zbog tužbe koja slijedi. Moramo dobiti odgovore", objašnjava Johansson koja pomaže Wendell u njenoj borbi da dokaže ko je doista, piše Jutarnji.hr.

Istraga i dalje traje

Policija će, inače, za istragu nestanka Madeleine McCann i ove godine od Ministarstva unutarnjih poslova dobiti stotine tisuća funti novih sredstava u nastojanju da konačno otkrije što joj se dogodilo. Postojao je strah da bi sredstva za ovu istragu mogla biti smanjena zbog proračunskih rezova.

Slučaj Madeleine McCann: Djevojci iz Poljske uzeli DNK pa otkrili abnormalne rezultate krvi

Slučaj Madeleine McCann: Djevojci iz Poljske uzeli DNK pa otkrili abnormalne rezultate krvi

Madeleine, tada trogodišnjakinja, nestala je dok je bila na odmoru sa svojom obitelji u Praia da Luz u Portugalu u maju 2007. godine. Od tada se svake godine potroši stotine hiljada funti na njenu potragu, a od 2011. potrošeno je ukupno 13 miliona funti.

Maddie je nestala iz kreveta u vili za odmor dok su njezini roditelji Gerry i Kate iz Rothleyja u Leicestershireu večerali s prijateljima u obližnjem restoranu udaljenom samo 55 metara. Kate je u 22 sata provjerila djecu i ustanovila da je Maddie nestala, a blizanci su i dalje mirno spavali u krevetu.

Ove je godine šesnaesta godišnjica njena nestanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije