U Parizu održani protesti, strahuje se da će Francuska krenuti stopama Austrije

0
Fena
U Parizu održani protesti, strahuje se da će Francuska krenuti stopama Austrije
Foto: EPA-EFE / Protesti u Parizu zbog restrikcija u Austriji

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se u četvrtak ispred austrijske ambasade u Parizu kako bi demonstrirali protiv novih austrijskih restrikcija vezanih za COVID-19, strahujući da bi Francuska mogla ponovo uvesti ograničenja u cilju smanjenja cirkulacije virusa.

Događaj, koji je prošao mirno, organizovao je krajnje desničarski političar Florian Philippot, koji je bio na čelu protesta u Francuskoj protiv koronavirusnih pasoša i potvrde o vakcinaciji koja je potrebna za mnoge dnevne aktivnosti.

Europa je ponovo postala epicentar pandemije, što je navelo neke zemlje da ponovo uvedu restrikcije uoči Božića i izazvalo debatu o tome da li su vakcine same po sebi dovoljne da stanu u kraj COVID-19.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ranije ove sedmice, Austrija je uvela karantin za ljude koji nisu vakcinisani protiv COVID-19, prenosi Reuters.

Istraživanje javnog mnijenja Elabe objavljeno u francuskim medijima u četvrtak navodi da je oko 60 posto ispitanih podržalo novo zatvaranje u Francuskoj za one koji nisu u potpunosti vakcinisani protiv virusa.

Ipak, oni koji protestuju ispred austrijske ambasade u Parizu rekli su da bi takve mjere bile diskriminatorne i strahuju da bi vlada predsjednika Emmanuela Macrona mogla poduzeti slične korake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije