U glavnom gradu Kine najavljene rigorozne mjere: Istraživat će se i pojedinci

0
Radiosarajevo.ba
U glavnom gradu Kine najavljene rigorozne mjere: Istraživat će se i pojedinci
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Peking je najavio da će zbog rekordnog broja zaraženih u posljednje tri nedelje istražiti sve pojedince koji su poslije 10. decembra 2020. doputovali iz inostranstva.

Nove mjere uvode se u trenutku najtežeg izbijanja epidemije koronavirusa od marta prošle godine, a uoči kineske lunarne Nove godine kada uobičajeno putuju milioni ljudi.

Nacionalni zdravstveni odbor saopćio je da su zabilježena 103 nova slučaja zaraze, dok je dan ranije bilo 118 novih slučajeva, pišu novosti.rs.

S druge strane, sjeveroistočna provincija Jilin je sa 46 novozaraženih postavila još jedan dnevni rekord, dok je provincija Hebei koja okružuje Peking prijavila 19 novih slučajeva.

Peking je prijavio sedam novih pacijenata, isto kao i 28. decembra prošle godine.

Šest novozaraženih živi u okrugu Daxing, gdje je gradski operater podzemne željeznice iz preventivnih razloga zatvorio stanicu.

Dnevnik "Beijing Daily" piše da je vodstvo komunističke partije i glavnog grada dogovorilo dalje pooštravanje nadzora, smanjivanje javnih okupljanja i putnika u javnom prevozu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije