U Francuskoj strožija ograničenja: Nevakcinisanima zatvorena mnoga vrata

1
Fena
U Francuskoj strožija ograničenja: Nevakcinisanima zatvorena mnoga vrata

Strožija ograničenja stupaju na snagu u ponedjeljak za stanovnike u Francuskoj koji još nisu vakcinisani protiv COVID-19, usred brzo rastuće stope zaraze.

Osobe koje nisu primile vakcinu neće moći ići u restorane, barove, kulturne ustanove ili sportske događaje niti putovati vozovima na velike udaljenosti.

Ta mjera dolazi u vrijeme kad Francuska uvodi propusnicu za vakcinisane. Nositelji će to morati pokazati kao dokaz da su vakcinisani ili oporavljeni kako bi mogli sudjelovati u javnom životu, a negativan test na virus više nije dovoljan.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

U početku će biti napravljena izuzeća za one koji se odluče na vakcinisanje u bliskoj budućnosti. Ova grupa može pokazati negativan rezultat testa kako bi pristupila uslugama.

Strožiji propisi izazvali su kontroverze, a francusko Ustavno vijeće odlučilo je da ograničenja za one koji nisu vakcinisani mogu ostati na snazi dok to zahtijeva pandemija.

Francuski dužnosnici nadaju se da će mjere pomoći u zaustavljanju širenja koronavirusa, jer broj zaraženih raste.

Francuska je nedavno zabilježila 3.300 slučajeva na 100.000 ljudi u sedam dana. Dužnosnici su rekli da je u subotu bilo 390.000 novih slučajeva, prenosi dpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije