U Francuskoj od danas 560 hiljada COVID-potvrda prestaje važiti

1
Radiosarajevo.ba
U Francuskoj od danas 560 hiljada COVID-potvrda prestaje važiti
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Oko 560.000 zdravstvenih propusnica u Francuskoj je u opasnosti od deaktivacije, saopćilo je Ministarstvo zdravstva, budući da nova pravila koja se tiču dopunskih vakcina protiv koronavirusa za sve odrasle osobe stupaju na snagu danas.

Počevši od danas odrasli koji su primili drugu vakcinu protiv koronavirusa koji izaziva COVID-19 prije više od sedam mjeseci morali su primiti i treće dopunsko kako bi njihova propusnica ostala važeća.

Francuska je započela s uvođenjem digitalnih zdravstvenih certifikata prošlog ljeta, piše Hina.

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Te potvrde nude dokaz o vakcinaciji ili oporavku od bolesti i obavezni su za ulazak u restorane, kafiće, na događaje u kulturi i druga mjesta. Vlada je počela pooštravati pravila za propusnice sredinom decembra, kada se od odraslih starijih od 65 godina počelo tražiti dokaz o trećoj dozi.

Infekcije su posljednjih sedmica u Francuskoj naglo porasle zahvaljujući zaraznijoj varijanti koronavirusa omikronu, koji sada čini dvije trećine analiziranih uzoraka. Nedavno su vlasti izvijestile o 329.000 novozaraženih u samo jednom danu.

Broj registriranih infekcija na 100.000 ljudi u cijeloj zemlji unutar sedam dana bio je nedavno 2.829.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije