! / Ambasada Francuske se ogradila od svojih parlmentaraca koji su došli u Banju Luku

10. 01. 2022. u 12:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini oglasila se povodom prisustva dvojice francuskih zastpnika u Europskom parlamentu u Banjoj Luci na obilježavanju neustavnog dana RS.

Kako su naveli iz Ambasade Francuske u saopćenju, oni o dolasku ove delagacije nisu bili obaviješteni.

"Aktivnosti parlamentaraca ne obavezuju ni na koji način francusku vladu. Francuska poštuje vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i podsjeća da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine u svojoj odluci od 29. marta 2019. potvrdio neustavnost zakona o ovom prazniku", naveli su iz Ambasade Francuske u BiH.

Podsjetimo, zastupnici u Europskom parlamentu Thierry Mariani i Herve Juvin na Twitteru su objavili da su stigli u Banju Luku.

"Sa Herve Jurvinom i Andreom Kotarcem stigao sam u Banju Luku, glavni grad Republike Srpske. Lično pozvani od predsjednika Milorada Dodika, učestvovat ćemo na svečanosti povodom tridesete godišnjice Republike Srpske", objavio je Twitteru Thierry Mariani, zastupnik u EU Parlamentu, član desničarske stranke Marin Le Pen.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)