Ko će zastupati Bošnjake: Šulić slavi neustavni dan RS, dijeli zastave "otadžbine"

Radiosarajevo.ba
Ko će zastupati Bošnjake: Šulić slavi neustavni dan RS, dijeli zastave "otadžbine"
Foto: RTRS / Denis Šulić

SNSD je podnio prijedlog da novi potpredsjednik Narodne skupštine entiteta Republika Srpska iz reda bošnjačkog naroda bude poslanik te stranke Denis Šulić. 

Procedura njegovog imenovanja bit će obavljena u okviru posljednje skupštinske tačke - izbor i imenovanja na današnjoj redovnoj sjednici.

Šulić bi na tom mjestu trebao zamijeniti Senada Bratića iz SDA, koji je smijenjen nakon Deklaracije koju je usvojila njegova stranaka u kojoj se između ostalog zalaže za ukidanje Srpske.

A, ko je Denis Šulić?

Rođen je 25. maja 1992. godine. Predsjednik je Mladih socijaldemokrata i zastupnik u Narodnoj skupštini RS. Kao zanimanje u zvaničnoj biografiji na stranici NSRS naveo je VSS. Na Twitteru se, pak, predstavio kao "ljevičar. Sportista. Zvezdaš. DDK. narodni poslanik".

Ovaj Bošnjak bio je izuzetno angažiran na proslavi neustavnog dana manjeg bh. entiteta kojeg je uveliko čestitao i proslavljao. Tako je bio uključen i u akciju podjele 12.000 bedževa za zastavom tog entiteta. 

"Zajedno s građanima šaljemo političke poruke da smo svi posvećeni čuvanju i jačanju RS u svakoj oblasti, ali i emotivne poruke ljubavi za našu otadžbinu, radosti zbog činjenice da je ona stvorena, odbranjena i čuvana voljom naroda i poruke vjere u njenu bolju budućnost", rekao je tada Šulić, predsjednik mladih SNSD-a.

Dodao je da je odabran ovaj način obilježavanja jer, kako je naglasio, "samo jedinstvo i sloga svih građana Srpske vodi njenoj sigurnoj i boljoj budućnosti".

"Ove godine ćemo građanima pokloniti 12.000 bedževa sa zastavom RS. Mislimo da je uvijek važno da jačamo kult zastave RS jer je stvorena i čuvana pod našom zastavom koja je njen najjači simbol - rekao je Šulić, ističući da se poklanjanjem bedževa omogućava našim građanima da uvijek sa sobom imaju zastavu svoje "republike". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije