Nebojša Vukanović u Narodnoj skupštini: RSExit bih ja preveo kao suicid!

Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović u Narodnoj skupštini: RSExit bih ja preveo kao suicid!
Screenshot / Nebojša Vukanović

Tokom desete posebne sjednice Narodne skupštine RS obratio se zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović. U svom izlaganju ponovo se konfrontirao stavovima vladajućih.

"Ne znam da li ću dobro prevesti Goodbye BiH, welcome RSExit, ali ja bih to preveo kao suicid, autodestrukciju i ludilo kojem vi sada aplaudirate. A neko će to prevesti kao: R-sex-it. I mogli bismo da nagrubusimo. Jeste li svjesni, Stevandiću (op. a. potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić), čime se igrate i imate li imalo razuma vi koji pričate o referendumu i samostalnosti? Hoće li biti samostalna istočna i zapadna RS?", pitao se Vukanović.

Njegovo obraćanje je bilo odgovor na konstataciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koju je kazao na sjednici, a glasi: "Goodbye BiH, welcome RSExit!"

Sjednica je još u toku. Posvećena je odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da Zakon o poljoprivrednom zemljištu RS, kojom se ono knjiži na ovaj entitet, proglasi neustavnim.

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović je inicirala sjednicu.

Ustavni sud BiH spriječio pokušaj RS-a da otme imovinu države Bosne i Hercegovine

Iz EUFOR-a su poručili da prate situaciju iz Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko je istakao, između ostalog, da ne vjeruje da će se desiti referendum u RS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije