Tužio firmu za dosadu na poslu i dobio 40.000 eura: "Sramota me je..."

3
Radiosarajevo.ba
Tužio firmu za dosadu na poslu i dobio 40.000 eura: "Sramota me je..."
Foto: Pexels / Ilustracija

Francuz je nakon četvorogodišnjeg trpljenja i lošeg osjećaja koji je imao na poslu, tužio firmu za zanemarivanje i dobio ogromnu odštetu.

Neki ljudi su pravi srećnici kada je posao u pitanju! Dok pojedini teško pronalaze mjesto za rad, drugi napuštaju radna mjesta koja bi mnogi poželjeli.

To je slučaj i jednog Francuza koji je tužio svoju firmu jer mu je posao bio dosadan, a osjećao se kao da nije zaradio svoju platu. Frederik Denar radio je za francuskog proizvođača luksuznih parfema, Interparfums, a firma će sada morati da mu isplatiti 40.000 eura jer je sud presudio u njegovu korist.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

"Nisam imao više energije ni za šta. Osjećao sam se krivim i bilo me je sramota što nisam zaradio za platu, a dobio sam je. Imao sam utisak da sam nevidiljiv u firmi", rekao je Frederik na sudu, prenosi Mondo.

Denar je 2020. godine nezadovoljan poslom koji obavlja, podnio tužbu sudu i tražio 360.000 eura odštete i štete. Sud se složio da je "zanemarivanje oblik uznemiravanja", a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Žalbeni sud i dodijeljena mu je odšteta od 40.000 eura.

Frederik se 2014. godine vratio na posao nakon sedam mjeseci bolovanja. Bio je odsutan jer je doživio tešku saobraćajnu nesreću izazavnu epileptičnim napadom koji je imao tokom vožnje. Nekoliko dana bio je u komi. Po povratku sa bolovanja, firma ga je stavila "u stranu". Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i niko nije mario hoće li se pojaviti na vrijeme, i tako četiri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije