Trump uznemiren: Jedan od njegovih ličnih pomoćnika pozitivan na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Trump uznemiren: Jedan od njegovih ličnih pomoćnika pozitivan na COVID-19
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Pripadnik američke mornarice koji služi kao jedan od ličnih pomoćnika predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa testiran je pozitivno na COVID-19, javio je CNN dodajući da je ovo podiglo zabrinutost da je predsjednik bio izložen virusu.

Pomoćnici iz jedinice Ratne mornarice su pripadnici elitne vojne jedinice posvećeni Bijeloj kući i često rade veoma blizu predsjednika i njegove porodice.

"Trump je bio uznemiren kad je obavješten da je pomoćnik testiran pozitivno", rekao je anonimni izvor za CNN, dodajući da je ljekar Bijele kuće nakon toga ponovo testirao predsjednika.

Bijela kuća je u saopćenju potvrdila da jedan od članova njenog osoblja ima koronavirus.

"Predsjednik i potpredsjednik su testirani negativno na virus i ostaju u dobrom zdravstvenom stanju”, navodi se u saopćenju.

CNN navodi da pomoćnici iz Ratne mornarice pomažu Trumpu i njegovoj porodici obavljajući razne lične zadatke. Oni su odgovorni za njegovu hranu i piće ne samo u Zapadnom krilu, već i putuju sa njim kad obilazi zemlji ili ide u inozemstvo. 

Izvor iz Bijele kuće je rekao da je neindetificirani član osoblja ispoljio simptome u srijedu ujutro i da je vijest o tome da je neko blizak Trumpu pozitivan na koronavirus “skandal” u Zapadnom krilu.

Trump je kasnije u četvrtak rekao novinarima da će se dnevno testirati, ukazujući da je bilo “niz propuštenih dana” otkad je pomoćnik posljednji put testiran i kad je otkrio da ima koronavirus. Predsjednik je također rekao da je imao “veoma malo ličnog kontakta” sa zaraženim članom i opisao situaciju kao “pomalo čudnu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije