Trump u Davosu zaprijetio Palestincima: Suspendirat ćemo vam pomoć

Radiosarajevo.ba
Trump u Davosu zaprijetio Palestincima: Suspendirat ćemo vam pomoć
Predsjednik SAD-a Donald Trump nakon što je stigao na Svjetski ekonomski forum u Davosu održao je sastanak s britanskom premijerkom Theresom May.

Predsjednik SAD-a se zarekao da će suspendirati pomoć Palestincima, jer njihove vlasti ne poštuju SAD. Trump je rekao danas da Palestinci moraju da se vrate mirovnim pregovorima sa Izraelom da bi dobili američku finansijsku pomoć.

"Američka pomoć Palestincima je "na stolu", ali je neće dobiti "ukoliko ne razgovaraju o miru", rekao je Trump u Davosu, prenosi AP.

On se u Davosu sastao isa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, koji je pozdravio Trumpovu odluku o priznanju Jerusalema kao izraelske prestonice i preseljenju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Trump je poslije sastanka sa May rekao da njih dvoje "dijele zajednički osećaj dopadanja". On je naveo da je bilo nekih lažnih glasina, koje želi da opovrgne.

Tramp je govorio, ali samo u općim terminima, o trgovinskoj razmjeni sa Velikom Britanijom.

"Trgovina će se povećati mnogo puta, to će biti odlično po obje zemlje, kada su poslovi u pitanju". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije