Serijski ubica: Tijela 49 žena samljeo i prodavao mušterijama

Radiosarajevo.ba
Serijski ubica: Tijela 49 žena samljeo i prodavao mušterijama
Serijski ubica iz Kanade, koji odslužuje doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva 49 žena, priznao je da je htio ubiti još jednu da bi dostigao “okruglu” brojku od 50 žrtava.

Robert Pickton (68), poznatiji kao “ubica s farme svinja”, tijela svojih žrtava samljeo je u mljeveno meso i prodavao ga lokalnim mušterijama bez njihova znanja ili njime hranio svoje svinje.

Uhapšen je u februaru 2002. i osuđen za ubistvo šest žena. Tokom suđenja, istraga je otkrila da je ubio još 20 žena, ali optužnice za ta ubistva nikad nisu rezultirala suđenjem zbog pravno-proceduralnih teškoća. Ipak, DNA svih 26 žena nađen je na njegovoj farmi.

Pickton je u zatvoru priznao kanadskom tajnom agentu, koji je glumio njegovog zatvorskog cimera, da je ubio ukupno 49 žena u periodu od 1991. do 2002.

“Mislio sam učiniti još jedno, učiniti ga (broj) okruglim. Htio sam učiniti još jedno da dostignem velikih 5-0”, povjerio se u razgovoru s tajnim agentom, prenosi Metro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije