Davos: Zašto premijera Kanade Justina Trudeaua niko nije gledao u lice

Radiosarajevo.ba
Davos: Zašto premijera Kanade Justina Trudeaua niko nije gledao u lice
Premijer Kanade Justin Trudeau poznat je po tome da voli da nosi neobične čarape, a tu tradiciju nije prekinuo ni na ovogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu gde je dobio i odgovarajući poklon.
carape-620x350.jpg - undefined

Trudeau je u Davosu 2016. nosio tamnocrvene čarape s mrtvačkom glavom i ukrštenim kostima ispod nje u fluorescentno žutoj boji, dok se ove godine odlučio za ljubičaste čarape s krupnim žutim patkicama. 

carape_AP.jpg - undefinedKanadski premijer je danas u Švicarskoj od izvršnog direktora Coca-Cole dobio na poklon čarape s logom te kompanije za koju privatna televizija CTV navodi da je dugogodišnji investitor u Kanadi.
kanadski_premijer.jpg - undefined

Trudeau je poznat i da čarape diplomatski "uparuje" s državnikom s kojim se sreće pa je tako u jednoj od ranijih prilika u Montrealu na sastanku s doskorašnjim premijerom Irske Endom Kennyja nosio čarape s likom Chewbaccae iz Star Warsa pošto je i sam Kenny ljubitelj tog filmskog serijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije