Prilika za investicije: Zvizdić predstavlja BiH na Svjetskom ekonomskom forumu

Radiosarajevo.ba
Prilika za investicije: Zvizdić predstavlja BiH na Svjetskom ekonomskom forumu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prvi je visoki politički dužnosnik koji će, nakon duže vremena, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Zvizdić će, kako je najavljeno, učestvovati na posebnoj sesiji "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana" 26. januara, na kojoj će se razgovarati o regionalnoj saradnji, ekonomskom razvoju i jačanje stabilnosti i sigurnosti, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Pored predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, na sesiji o zapadnom Balkanu sudjeluju i premijeri Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Albanije; Boyko Borissov, Duško Marković, Zoran Zaev, Andrej Plenković i Edi Rama, te predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hashim Thaci.

Posebnu sesiju o zapadnom Balkanu će otvoriti predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Borge Brende, dok će zamjenik Generalnog sekretara UN-a Jeffrey D. Feltman i komesar EU za politiku proširenja Johannes Hahn održati uvodne govore.

"To je dobra prilika da se razgovara o modalitetima ekonomske saradnje, stvaranju ambijenta za strane investicije i jačanju ekonomske saradnje u regionu", izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prije odlaska u Davos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije