Trump spekulira o Bidenovom povlačenju: "Kamala Harris bi bila bolji kandidat"

0
Anadolija
Trump spekulira o Bidenovom povlačenju: "Kamala Harris bi bila bolji kandidat"
Foto: EPA - EFE / Joe Biden i Donald Trump

Bivši američki predsjednik Donald Trump izazvao je kontroverzu svojom nedavnom izjavom da će njegov politički rival, sadašnji predsjednik Joe Biden, navodno napustiti predsjedničku utrku. Trump je javno iznio svoje mišljenje dok je bio na golf terenu, tvrdeći da će Biden odustati, čime bi Kamala Harris, trenutna američka potpredsjednica, preuzela ulogu glavne kandidatkinje Demokratske stranke.

Kritizirajući Bidenovu performansu u nedavnoj televizijskoj debati, Trump je opisao Bidena kao "starog i jadnog" te naglasio da će Harris biti bolji izbor od njega.  Ova spekulacija došla je u vrijeme kada su se nakon debate pojavile kritike na račun Bidena, s mišljenjem da bi trebao razmotriti povlačenje kako bi Harris imala veće šanse.

"On napušta trku, što znači da ostaje Kamala", rekao je Trump.

Reis Kavazović o marširanju Vojske Srbije: Dokaz kuda nas vode zaključi 'svesrpskog sabora'

Reis Kavazović o marširanju Vojske Srbije: Dokaz kuda nas vode zaključi 'svesrpskog sabora'

Unatoč tome, iz Bijele kuće stiže jasan odgovor: predsjednik Biden nema namjeru povući se iz predsjedničke utrke. Trumpove izjave izazvale su žustru raspravu unutar Demokratske stranke, pri čemu su se neki zastupnici već izjasnili o podršci Harris ukoliko Biden promijeni svoju odluku.

Ostaje vidjeti kako će se situacija dalje razvijati uoči nadolazećih predsjedničkih izbora u SAD-u, zakazanih za novembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije