SAD / Trump: Nećemo zatvarati zemlju u slučaju drugog vala

22. 05. 2020. u 10:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump kazao je da u slučaju drugog vala pandemije koronavirusa neće pokušati uvesti karantin i zatvoriti zemlju. 

"Namjeravamo ugasiti vatru, nećemo zatvoriti zemlju", kazao je Trump referirajući se na mogući drugi val pandemije tokom posjete fabrici Ford u državi Michigan. 

Do ove izjave dolazi istodobno s ublažavanjem restriktivnih mjera koje poduzima 50 američkih saveznih država, među kojima one s republikanskim vodstvom vrše pritisak za što brže ponovno pokretanje zemlje, dok one s demokratskim vodstvom traže više opreza prilikom smanjenja restrikcija.  

Dužnosnici javnog zdravstva upozorili su na prebrzo ublažavanje mjera ističući da bi to moglo voditi pojavi drugog vala virusa na jesen i zimu.

Unatoč Trumpovom opiranju, vlasti saveznih država i lokalne vlasti pribjegle su zatvaranju i uspostavi karantina u pandemiji koja je pogodila zemlju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA