Američki predsjednik ponovo šokirao: Ovo je divan dan za Georgea Floyda

Radiosarajevo.ba
Američki predsjednik ponovo šokirao: Ovo je divan dan za Georgea Floyda
Foto: Screenshot / Donald Trump

Donald Trump, predsjednik SAD-a, održao je danas press konferenciju o padu nezaposlenosti, a osvrnuo se na proteste zbog ubistva Georgea Floyda, koji je jučer ukopan. 

"Nadam se da nas George gleda odozgo i govori: 'Ovo što se događa u našoj zemlji je divno.' Ovo je divan dan za njega, divan dan za sve. Ovo je divan dan za sve nas kad se radi o jednakosti", rekao je Trump, piše The Guardian.

Na pitanja novinara da objasni na šta misli kada kaže da je ovo divan dan za Georgea Floyda, Trump je samo odlazeći ponovio: "Ovo je divan dan."

Na press konferenciji je govorio punih sat vremena. Nije odgovarao na pitanja novinara.

Podsjetimo, Afroamerikanac George Floyd je ubijen. Preminuo je nakon što mu je policajac koljen držao na vratu dok je bio na zemlji. Molio je i govorio da ne može da diše. Sve je snimila slučajna prolaznica, a snimak je izazvao proteste i haos na ulicama širom SAD-a. Floyd je bio priveden zbog navodnog pokušaja plaćanja lažnom novčanicom od 20 dolara. Ispostavilo se da novčanica nije bila lažna. Policajac koji mu je držao koljeno je uhapšen i optužen, kao i ostala tri prisutna policajca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije