Tako se radi u uređenim zemljama: Premijer će se ispričati parlamentu

1
Fena
Tako se radi u uređenim zemljama: Premijer će se ispričati parlamentu
Foto: ft.com / Boris Johnson

Britanski premijer Boris Johnson ispričat će se u utorak parlamentu dok se suočava sa zastupnicima otkako ga je policija kaznila zbog kršenja vlastitih pravila izolacije COVID-19, rekao je vladin dužnosnik.

Johnsona, koji će se obratiti parlamentu danas, je prošle sedmice policija kaznila zbog prisustva na rođendanskoj zabavi koja je priređena u njegovu čast u junu 2020. kada je ostalim građanima Velike Britanije bilo zabranjeno sastajati u zatvorenim prostorima, javlja Reuters.

Opozicione stranke pozvale su Johnsona da podnese ostavku, optužujući ga da je doveo parlament u zabludu nakon što je prošle godine rekao zastupnicima da su poštivana sva pravila u Downing Streetu - službenoj rezidenciji i radnom mjestu premijera - tokom pandemije.

"Kada je razgovarao s parlamentom, govorio je ono što je vjerovao da je istina", rekao je britanski ministar za Sjevernu Irsku Brandon Lewis za Sky News.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

U tom trenutku nije vjerovao da je bilo šta učinio protivno pravilima, ali apsolutno prihvata da je policija ovo ispitala i zauzela drugačiji stav, saopćeno je.

Nakon novčane kazne prošle sedmice, Johnson je rekao da mu nije palo na pamet da je prekršio pravila, ali je sada "ponizno" prihvatio da jest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije