Johnson: Scene iz Buče ne 'izgledaju daleko od genocida'

2
Fena
Johnson: Scene iz Buče ne 'izgledaju daleko od genocida'
EPA / Boris Johnson

Prizor vezanih tijela ubijenih iz neposredne blizine na ulicama ukrajinskog grada Buče ne "izgleda daleko od genocida", rekao je u srijedu britanski premijer Boris Johnson.

Ubistva u Buči, izvan Kijeva, izazvala su globalno negodovanje i obećanja daljnjih sankcija Rusiji sa Zapada, prenosi Reuters.

"Kada pogledate što se događa u Buchi, otkrića koja vidimo iz onoga što je Vladimir Putin učinio u Ukrajini, što mi ne izgleda daleko od genocida, nije čudo da ljudi reaguju ovako kako reaguju", rekao je novinarima.

Shrvani William posjetio školu i progovorio o Kate: "Žao mi je, ona bi voljela biti ovdje"

Shrvani William posjetio školu i progovorio o Kate: "Žao mi je, ona bi voljela biti ovdje"

Britanski premijer Johnson izjavio je kako ne sumnja da će međunarodna zajednica, i Britanija koja je u prvom redu, ponovo krenuti u korak da uvede više sankcija i više kazni režimu Vladimira Putina.

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je ranije u srijedu da svijet mora djelovati kako bi zaustavio masovna ubistva u Ukrajini, uspoređujući izvještaje o ubistvima civila od strane ruskih vojnika s genocidom u BiH 1995. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije