COVID-19 / Stručnjaci iz Bijele kuće poslali važno upozorenje ljudima sa sela

03. 08. 2020. u 09:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Stručnjaci za borbu protiv koronavirusa iz Bijele kuće poslali su važno upozorenje za ljude iz ruralnih područja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Broj slučajeva koronavirusa i dalje se povećava u nekim dijelovima zemlje, a službe javnog zdravstva pokušavaju s guvernerima pronaći odgovor za svaku saveznu državu. 

"U novoj smo fazi. Ono što danas vidimo razlikuje se od marta i aprila. Izuzetno je rašireno u ruralnim i urbanim područjima", rekla je glavna savjetnica Bijele kuće za pandemiju Deborah Birx. 

Svima koji žive u ruralnom području poručila je da nisu imuni ili zaštićeni od ovoga virusa. 

Dodala je kako ljudi koji žive u višegeneracijskim domaćinstvima na područjima zahvaćenima epidemijom trebaju nositi maske i u kući, kako bi zaštitili starije osobe ili one koji pripadaju rizičnim grupama.

Pomoćnik sekretara za zdravstvo admiral Brett Giroir također naglašava važnost nošenja maski. 

"Ako to ne učinimo i ako ne ograničimo gužve u zatvorenim prostorima, virus će nastaviti harati. Jako smo zabrinuti i to je vrlo ozbiljna stvar", rekao je u NBC-jevoj emisiji Meet the Press.  

Nošenje maski i izbjegavanje gužve ima isti ishod kao i potpuno zatvaranje, rekao je Giroir. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA