Musk uvjeren da su piramide sagradili vanzemaljci, Egipćani mu odgovorili

Radiosarajevo.ba
Musk uvjeren da su piramide sagradili vanzemaljci, Egipćani mu odgovorili
Foto: EPA-EFE / Elon Musk

Egipat je službeno pozvao je milijardera Elona Muska da posjeti njihovu zemlju i uvjeri se da slavne piramide nisu izgradili vanzemaljci, piše BBC.

Gazda SpaceX-a nedavno je na Twitteru objavio nešto što bi se moglo protumačiti kao podrška raširenoj teoriji zavjere da su vanzemaljci nekako bili uključeni u kolosalni građevinski poduhvat izgradnje piramida.

No, egipatska ministrica međunarodne saradnje ipak nije sklona prepustiti vanzemaljcima sve zasluge te kaže kako bi posjet grobnicama svakoga uvjerio da su piramide gradili ljudi.

"One su definitivan dokaz", kažu stručnjaci, da su veličanstvene strukture doista izgradili drevni Egipćani.

U petak je tehnološki tajkun na svojem Twitter profilu objavio:

'Vanzemaljci su očito izgradili piramide', a taj je njegov tweet ubrzo podijeljen više od 84.000 puta.

Egipatska ministrica međunarodne saradnje, Rania al-Mashat, odgovorila mu je također na Twitteru i dala mu do znanja da se divi njegovu radu.

No, pozvala ga je i da dođe u Egipat i sam se uvjeri u to ko je gradio velike faraonske grobnice.

Čuveni egipatski arheolog Zahi Hawass, također je odgovorio Musku objavivši kratki video na arapskom te kazao da je Muskov argument 'potpuna halucinacija'.

"Pronašao sam grobnice graditelja piramida u kojima je zapisano da su piramide gradili slobodni Egipćani, ne robovi," kazao je Hawass.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije