Turisti našli neobično mjesto za samoizolaciju, pronađeni nakon skoro mjesec

Radiosarajevo.ba
Turisti našli neobično mjesto za samoizolaciju, pronađeni nakon skoro mjesec
Foto: CNN / Odmaralište u Indiji

Ljudi se, najbolje što mogu, prilagođavaju situaciji i štite od novog soja koronavirusa, ali se šest stranih turista odlučilo za neobičan pristup – skrivali su se u pećini u Indiji.

Grupa je živjela u pećini u blizini Rishikesha, gradića u državi Uttarakhand na sjeveru Indije, gotovo mjesec dana prije nego što ih je policija pronašla i stavila u karantenu u nedjelju, izjavio je policijski zvaničnik.

Turisti - četiri muškarca i dvije žene iz Francuske, Turske, Ukrajine, SAD i Nepala – su odsjeli u hotelu, ali im je ponestalo novca i sklonili su se u pećinu, rekao je Mukesh Chand, glasnogovornik policije Uttarakhanda, piše CNN.

"Oni su živjeli u špilji od 24. marta. Policija ih je pronašla u nedjelju i premjestila ih u Swarg Ashram kod Rishikesha. Radi predostožnosti smo odredili samoizolaciju, ali čine se zdravi“, rekao je Chand.

Racionalno su rasporedili preostali novac kako bi kupili hranu i druge potrepštine, dodao je.

Inače, indijskim i stranim turistima zabranjen je ulazak u državu Uttarakhand od 20. marta zbog izbijanja COVID-19. Od 24. marta stupile su na snagu jake mjere zaštite. Od tada rade samo osnovne službe u državi od 1,3 milijarde ljudi, uključujući zdravstvo, vatrogasne službe, trgovine prehrambenih proizvoda i komunalne usluge.

Vlasti su pokrenule internetsku stranicu pod nazivom "Nasukani u Indiji" kako bi pružili pomoć strancima koji su „zaglavili“ u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije