Što se do sada zna o potrazi za Madeleine McCann

1
Radiosarajevo.ba
Što se do sada zna o potrazi za Madeleine McCann
Foto: Twitter / Maddie McCann

Pojavio se novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann, djevojčice koja je nestala u odmorištu Praia da Luz 2007. godine.

Policija pretražuje branu Arade i obližnje akumulacijsko jezero. Radi se o brani koja se nalazi 50 kilometara od mjesta gdje je djevojčica nestala.

Christiana Bruecknera (45) portugalski su tužitelji proglasili službenim osumnjičenikom ili "arguidom" 2022. Pretragu brane je zatražila njemačka policija koja je otkrila da je ovo područje u trenutku nestanka djevojčice posjetio Brueckner.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Vijest o potrazi na ovom području jučer su prvi objavili portugalski mediji.

Brueckner, koji se trenutno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i negirao je bilo kakvu umiješanost. Ali njemački državni advokat Wolters smatra ga glavnim osumnjičenim.

U Portugalu počela nova potraga za Madeleine McCann: Zatvoreno područje umjetnog jezera

U Portugalu počela nova potraga za Madeleine McCann: Zatvoreno područje umjetnog jezera

On je u vrijeme nestanka djevojčice živio u blizini odmarališta. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

No, šta do sada znamo o istrazi koju nadgledaju njemačka i britanka policija.

  • Tužilaštvo u njemačkoj pokrajini Braunschweig potvrdilo je da se jutros provodi pretres u Portugalu u sklopu istrage o slučaju Madeleine McCann, ali nije rečeno zašto se provodi.
  • Portugalska policija pomaže u potrazi jer postoje zakonska ograničenja za njemačke detektive koji rade u inozemstvu. Prisutni su i britanski istražitelji.
  • Policijski ronioci jutros su viđeni kako ulaze u vodu u rezervoaru Barragem do Arade u Portugalu, oko 50 kilometara od mjesta Praia da Luz gdje je Madeleine nestala 2007.
  • Tim za potragu spustio je mali čamac na napuhavanje s obale rezervoara.
  • Operaciju vodi njemačka policija koja traži dokaze koji povezuju Madeleinein nestanak s Christianom Bruecknerom - 45-godišnjim njemačkim državljaninom kojeg su portugalski tužitelji službeno osumnjičili 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije