Stigao nalaz: Supruga kanadskog premijera oboljela od COVID-19

Radiosarajevo.ba
Stigao nalaz: Supruga kanadskog premijera oboljela od COVID-19
Foto: EPA-EFE / Sophie i Justin Trudeau

Sophie Grégoire Trudeau, supruga kanadaskog premijera Justina Trudeaua, oboljela je od infekcije COVID-19, koju uzrokuje novi soj koronavirusa, SARS-CoV-2.

Kako je saopćeno iz premijerovog kabineta, nalaz za Sophie Trudeau je pozitivan.

"Ona će ostati u izolaciji. Osjeća se dobro, simptomi su blagi i poduzima sve što preporučuju nadležni", saopćeno je.

Uz Sophie, i premijer Trudeau je u samoizolaciji.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se 11. marta s Justinom Trudeauom, te je, kako smo jučer pisali, i on u samoizolaciji. 

Predsjednik Komšić će uraditi potrebne pretrage, te postupati po preporukama koje su izdate od nadležnih institucija. Do završetka testova Komšić će biti u samoizoalciji, potvrđeno je Radiosarajevo.ba.

Željko Komšić ide u samoizolaciju i bit će testiran na COVID-19

Premijer Trudeau je u dobrom stanju i nema nikakvih simptoma, bit će u izolaciji, no neće raditi test za COVID-19(?!), saopćeno je.

"Premijer će nastaviti obavljati svoje dužnosti, u izolaciji, a u petak će se obratiti naciji", navode iz njegovog Ureda. 

Trenutno je 158 osoba oboljelo od COVID-19 u Kanadi, a jedno je preminulo

Kako se doznaje, supruga kanadskog premijera dobila je simptome poput gripe kasno navečer u srijedu nakon povratka iz Londona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije