Stephen Hawking: Trump donio najlošiju odluku koju je svijet ikad vidio

Radiosarajevo.ba
Stephen Hawking: Trump donio najlošiju odluku koju je svijet ikad vidio
Stephen Hawking upozorio je javnost da ljudi moraju da pronađu novi dom u svemiru u narednih 200 do 500 godina, ako prežive do tada, piše Daily Mail.

On je također spomenuo i američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu odluku da se SAD povuče iz sporazuma o klimi.

"Ne negiram važnost suzbijanja klimatskih promjena i globalnog zagrijevanja, za razliku od Trumpa, koji je donio najlošiju odluku koju je svijet ikada vidio“.

Stephen Hawking je pozvao vodeće nacije da pošalju astronaute na Mjesec do 2020. godine kako bi istraživanja svemira ponovo bila pokrenuta. Takođe, naveo je da bi u narednih 30 godina trebalo izgraditi lunarnu bazu do 2025. omogućiti ljudima da lete na mjesec.

"Širenje u svemiru će u potpunosti promijeniti budućnost čovječanstva. Nadam se da će jedinstven cilj ujediniti konkurentske nacije, kako bismo se zajedno suočili sa izazovima koji su pred nama. Nov i ambiciozan program bi zainteresovao mlade ljude za oblasti poput astrofizike i kosmologije", poručio je Hawking.

On je dodao da je Zemlja ugrožena u toliko sfera da mu je teško da ostane pozitivan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije