Slavni fizičar / Stephen Hawking se ukazao kao hologram i poslao zabrinjavajuću poruku

25. 03. 2017. u 15:32:00 Hina

Shares: 0

Slavni fizičar Stephen Hawking obratio se u petak hongkonškom auditoriju hologramom, ističući tu tehnologiju koja ima sve veću težinu u politici, zabavi i poslovima.

Britanski znanstvenik pojavio se pred stotinama osoba koje su mu pljeskale i fotografirale ga dok je govorio o svojoj karijeri i odgovarao na pitanja o mogućnosti života na drugim planetima, korištenju tehnologije u obrazovanju i utjecaju Brexita na Veliku Britaniju.

Hawking (75) je ocijenio kako je izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa dio niza "uspjeha krajnje desnice" koji bi mogli imati ozbiljne posljedice za budućnost znanstvenih istraživanja.

"S Brexitom i Trumpom prisustvujemo svjetskoj pobuni protiv stručnjaka", rekao je on na prvom pojavljivanju u Hong Kongu nakon 2006.

Tehnologija holograma koja omogućava ljudskom biću da se pojavi i komunicira s gomilom istovremeno na više mjesta širi se malo-pomalo po čitavom planetu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA