Uzbuna pred utakmicu Manchester City - Barcelona: Evakuiran Etihad!

Radiosarajevo.ba
Uzbuna pred utakmicu Manchester City - Barcelona: Evakuiran Etihad!
Malo prije pet sati osoblje klubova koji će večeras odigrati susret Lige prvaka u Manchesteru i nekolicina navijača koji su se nalazili pred stadionom, evakuirani su večeras sa stadiona Etihad.

Fotografije koje su poslale pojedine novinske agencije pokazuju kako je stadion evakuiran, upravo pred utakmicu Lige prvaka u okviru koje bi se večeras na Etihadu trebali sastati domaći Manchester City i Barcelona.

Kako javlja britanski Mirror sama evakuacija dogodila se kratko nakon što je uključen protivpožarni alarm, za koji se uskoro utvrdilo da je lažan. Stoga su osoblje i navijači uskoro vraćeni na pozicije na kojima su se nalazili prije evakuacije, te je najavljeno kako nema zabrinutosti za odigravanje večerašnje utakmice.

Putem društvenih mreža čovjek zadužen za odnose s javnošću u Cityju kazao je: „Svi su sigurni i vratili su se na Etihad nakon što se danas dogodila kratka evakuacija. Sve i dalje teče prema propisima stadionskog osiguranja“.

Na večerašnjem derbiju kola između Cityja i Barcelone očekuje se čak 60.000 navijača, koji će navijati sa tribina Etihada, a velike sigurnosne mjere provedene su na samom stadionu kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

Utakmica počinje u 20:45 minuta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije