Večeras 4. kolo: Guardiola spremio osvetu voljenom klubu

Radiosarajevo.ba
Večeras 4. kolo: Guardiola spremio osvetu voljenom klubu
UEFA.com / Luis Enrique, Josep Guardiola
Utakmicama u grupama A, B, C i D večeras se nastavlja nogometna Liga prvaka.

Najzanimljiviji meč večeras bi se trebao igrati u Manchesteru između Cityja i Barcelone. 

city_barca_statistika.png - Večeras 4. kolo: Guardiola se sveti najvoljenijem klubu

Dva velikana evropskog nogometa se ponovo susreću nakon samo dvije sedmice, s tim da će Manchester City sada na svom Etihadu imati i puno veći motiv jer je u trećem kolu Lige prvaka na Nou Campu poražen s čak 4:0 od španske Barcelone. Na taj način su „građani“ ustvari sebi samo dodatno zakomplikovali situaciju što se tiče plasmana u nokaut fazu.

Naime, treći im se M’gladbach u međuvremenu primakao na samo bod razlike, dok je u igri još uvijek i Celtic koji ima tri boda manje od Cityja. S druge strane, Barca je s maksimalnim učinkom u prva tri kola već sada jednom nogom u osmini finala, dok su i u prethodnih pet ogleda s „građanima“ svaki put izlazili kao pobjednici.

U grupi A Basel dočekuje Paris Saint-Germain (PSG), dok Arsenal gostuje Ludogorecu. Ukoliko Arsenal i PSG pobijede, obje ekipe će praktično ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja. U ovoj grupi je najmanja neizvjesnot jer Parižani i "Topnici" imaju po sedam bodova, do Ludogorec i Basel po jedan.

U grupi B Bešiktaš dočekuje Napoli.

Besiktas_Napoli_Statistika.png - Večeras 4. kolo: Guardiola se sveti najvoljenijem klubu

Bešiktaš je prije dvije sedmice odigrao sjajnu utakmicu u Napulju te na kraju čak došao i do pobjede od 3:2, tako da sada u puno boljem raspoloženju dočekuje i ovaj uzvrat na svom terenu. Inače, u ovoj grupi se u borbu za prva mjesta ponovo vratila i Benfica, koja ima samo bod manje od Besiktasa i dva od Napolija, dok je kijevski Dynamo u tri odigrana kola sakupio samo jedan bod. 

U grupi D Atletico Madrid domaćin je Rostovu a ukoliko pobijede sigurni su učesnici naredne runde takmičenja. Ekipa Diega Simeonea sjajno je otvorila ovogodišnju kampanju u Ligi prvaka. Iz tri utakmice imaju isto toliko pobjeda.

Ovo kolo praktično može donijeti i rasplet u grupi u kojoj su Atletico i Bayern svakako bili veliki favoriti. Nakon tri kola su to i potvrdili i Bayern je drugi sa šest bodova, dok recimo njihov rival PSV na trećem mjestu ima samo jedan bod.

PSV_Bayern_Statistika.png - Večeras 4. kolo: Guardiola se sveti najvoljenijem klubu

Dakle, eventualna pobjeda Bavaraca isključuje ekipu PSV iz svih kombinacija, dok je i remi Bayernu sasvim prihvatljiv. Uvezao je aktuelni njemački prvak opet četiri pobjede, računajući sva tri takmičenja u kojima igraju, dok je PSV pobjedio proteklog vikenda u okviru prvenstva, ali su prije toga senzacionalno poraženi u Kupu. Ovo će biti četvrti okršaj PSV-a i Bayerna u Eindhovenu i do sada Bayern ima dvije pobjede, a PSV jednu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije