Šta je rekao pilot koji je tokom leta pokušao ugasiti motore aviona? Razlog šokirao sve prisutne

2
Radiosarajevo.ba
Šta je rekao pilot koji je tokom leta pokušao ugasiti motore aviona? Razlog šokirao sve prisutne
Foto: Facebook / Pilot pokušao ugasiti motore tokom leta

Pilot izvan dužnosti koji je navodno pokušao ugasiti motore aviona tokom leta rekao je policiji nakon hapšenja da je prvi put konzumirao psihodelične gljive, navode tužitelji.

Joseph David Emerson, pilot Alaska Airlinesa, uhapšen je u nedjelju, 22. oktobra, navečer u Oregonu te optužen po 83 tačke optužnice za pokušaj ubistva i jednu tačku za ugrožavanje aviona.

Posada je izvijestila da je Emerson pokušao ugasiti motore na letu Horizon Aira iz Everetta u Washingtonu za San Francisco u Kaliforniji, dok se vozio na dodatnom sjedalu u kokpitu.

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

U optužbama se također tvrdi da je pokušao zgrabiti ručku za izlaz u slučaju opasnosti nakon što je vezan, piše SkyNews.

Let 2059 Horizon Aira preusmjeren je u Portland, gdje je avion s više od 80 ljudi sigurno sletio, a 44-godišnjeg osumnjičenog policija je privela.

Prema posadi, Emerson je napustio kokpit nakon kratke borbe koja je trajala oko 30 sekundi. U sudskom dokumentu se navodi kako je Emerson ispričao policajcima kako je mislio da sanja kada je povukao ručke za isključivanje u hitnim slučajevima, te da je bio depresivan posljednjih šest mjeseci.

Kapetan i prvi časnik potvrdili su policiji da je Emerson rekao: "Nisam dobro", neposredno prije nego što je posegnuo da povuče ručke.

Uspjeli su ga zaustaviti prije nego što je povukao ručke do kraja, stoji u njihovoj izjavi pod zakletvom. Emerson je pristao mirno otići do stražnjeg dijela aviona nakon što mu je rečeno da napusti kokpit i rekao stjuardesi: "Morate me odmah staviti u lisice ili će biti loše."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije