Drama na nebu iznad SAD-a: Pilot pokušao srušiti putnički avion, savladale ga kolege!

0
Radiosarajevo.ba
Drama na nebu iznad SAD-a: Pilot pokušao srušiti putnički avion, savladale ga kolege!
Foto: Wikipedia / Pilot pokušao srušiti avion Alaska Airlinesa

Pilot koji nije bio na dužnosti optužen je za 83 tačke za pokušaj ubistva, nakon što je navodno pokušao da sruši putnički avion tokom leta u nedjelju navečer.

Osumnjičeni je sjedio u kokpitu leta Alaska Airlinesa iza kapetana i prvog oficira, navodi se u saopštenju aviokompanije. U dokumentu policijske prijave osumnjičeni je imenovan kao Joseph David Emerson (44). Let je bio na putu iz Everetta u Washingtonu za San Francisco, sa 80 putnika.

Preusmjeren je u Portland, Oregon, a osumnjičeni je svladan bez incidenata, saopćili su zvaničnici. U saopćenju, Alaska Airlines je naveo da je pilot, koji nije bio na dužnosti, putovao na pomoćnom sjedištu u pilotskoj kabini, kada je "neuspješno pokušao poremetiti rad motora".

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Članovi posade na letu 2059 Alaska Airlinesa prijavili su incident kontroli letenja. Na snimku komunikacije kontrole letenja čuo se jedan od pilota kako govori: "Imamo tipa koji je pokušao da ugasi motore iz kokpita. Mislim da je savladan." Zatražio je prisustvo policije "čim se spustimo na teren i parkiramo".

Incident sada istražuju Policijska uprava Port of Portland i FBI, saopćila je Alaska Airlines. U saopćenju, FBI je potvrdio da istražuje incident i rekao da "može uvjeriti javnost da ne postoji stalna prijetnja vezana za ovaj incident".

U ponedjeljak je Federalna uprava za avijaciju poslala smjernice američkim avioprijevoznicima da incident "ni na koji način nije povezan ni na koji način sa aktuelnim svjetskim događajima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije