Srušio se ukrajinski avion kod Teherana, vjerovatno niko od 180 putnika nije preživio

Radiosarajevo.ba
Srušio se ukrajinski avion kod Teherana, vjerovatno niko od 180 putnika nije preživio
Foto: Iran Press / Pad aviona

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio se zbog tehničkog kvara nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija sa 180 putnika i članova posade, objavila je u srijedu na Twitteru poluslužbena novinska agencija Fars.

Sve raspoložive spasilačke službe uputile su se prema mjestu nesreće, između gradova Paranda i Shahiara, javlja CNN.

Prve fotografije s mjesta pada pokazuju pravi užas na mjestu pada aviona.

Nakon što je iranska televizija rekla da nema preživjelih, i iz Ukrajine su za Reuters rekli da nema preživjelih. Iranski Crveni polumjesec također je rekao kako nema izgleda da će naći preživjele.

Poluslužbena agencija FARS objavila je fotografije na kojima se vide dijelovi olupine razasuti po ulici, piše 24sata.hr.

Avion je u 5.15 ujutro, po lokalnom vremenu, trebao iz Teherana krenuti za Kijev, ali je vrijeme polijetanja pomaknuto za sat vremena.


Iz iranske uprave za zračni promet su izvijestili da su istražitelji odmah upućeni na mjesto pada i u sljedećim objavama će imati više detalja o samoj nesreći, a i Boeing se oglasio te navode kako prikupljaju više informacija o samoj nesreći, prenosi Al Jazeera.

Samo nekoliko sati prije pada aviona krenula je i osvetnička operacija za smrt generala Sulejmanija u kojoj je s projektilima gađana iračka vojna baza u kojoj se nalaze američki vojnici.

No nije poznato je li pad aviona povezan s time.

Ispaljene rakete na američku vojnu bazu u Iraku, osveta za ubistvo Sulejmanija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije