Šokantno otkriće: Majka 10 godina držala sina zatočenog u mračnoj prostoriji

J. M.
Šokantno otkriće: Majka 10 godina držala sina zatočenog u mračnoj prostoriji
Egipatska policija spasila je 17-godišnjeg mladića iz zatočeništva u kojem ga je dugi niz godina držala njegova majka, prenosi televizijski kanal Al-Arabiya.

Priča koja je šokirala egipatsko društvo dogodila se u selu u provinciji Gharbiya na sjeveru zemlje.

Mještani su pomogli da se pronađe dečak za koga se smatralo da je poginuo u nesreći. Prolazeći pored napuštene zgrade na rubu sela, slučajno su čuli stenjanje i plač. 

Kada su pokušala da uđu u kuću kako bi saznala ko to cvili, starija žena, takođe stanovnica sela, blokirala im je put. Policija koja je kasnije stigla otkrila je tinejdžera zatočenog u kući.

Pokazalo se da je starija žena zapravo majka mladića. Prije deset godina odlučila je da sakrije tada 7-godišnjeg sina od rođaka svog pokojnog supruga, zaključavavši ga u jednoj od prostorija napuštene zgrade. 

Sve ove godine dječak je proveo u tamnoj prostoriji, u koju ne prodiru sunčeve zrake i nema električnog svjetla.

Rodbini i komšijama – koji su je pitali sudbini sina nestalog prije deset godina – rekla je da je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ljekari koji su pregledali ženu zaključili su da boluje od duševne bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije